5 saker – jag GÖR men inte borde

KaosCo_träd

Utöver allt det där som vi alla gör men inte borde så är det 5 saker jag gör som jag känner skaver på samvetet. Som naglar på svarta tavlan eller bita i aluminiumfolie.

  1. När jag kör bil kan jag bli “lite rabiat” mot andra bilförare. Jag är en helt vanlig genomsnittlig bilförare men ändå bubblar den mörka sidan upp när jag kör. Svordomar, förnedrande uttryck och till och med  italienskt gestikulerande väller ur mig. Ur mig – som knappt använder svordomar i vanliga fall. Pinsamt!
  2. Mina barn är  alldeles ljuvliga och driver som alla barn sin mamma till vansinne ibland. Jag tror alla barn har en nedärvd “göra min mamma galen”-knapp. När de trycker på den förångas mitt tålamod och jag höjer rösten mot mina barn. “Nu räcker det” studsar mellan väggarna och jag skäms lika mycket varje gång – jag vet ju att a) det hjälper bara några mikrosekunder b) skapar en ond cirkel av oproduktivt gapande. Ändå gör jag det – ond cirkel…
  3. Att vara en kvällsuggla är ok men att kväll efter kväll lägga sig alldeles för sent är ohälsosamt för kropp, själ och relationer. Sömnbrist är farligt.
  4. Jag ljuger för mig själv. Jag vet att jag gör det men väljer ändå att inte ta tag i vissa saker. För det är jobbigt. För att det är läskigt. För att jag är lat.
  5. Slösar bort mitt liv på sunkiga tv-serier/filmer. Visst, det kanske inte låter så illa men det finns såååå många saker jag vill göra och istället spenderar jag min värdefulla tid på något jag egentligen inte gillar eller mår bra av?! För vem vill egentligen se ett avsnitt till om en vältränad kille som är vd på dagen och på natten springer runt i mask och räddar världen pga oj så jobbiga händelser. Ok, jag erkänner att det är trevligt med muskulösa armar men allvarligt: Hur kan han inte bli igenkänd? INGEN orkar leva så (jag vet, jag har två barn och de första åren är bitvis dimmiga pga sömnbristen – och då var jag föräldraledig…!) Och är det någon som vet vilken serie jag pratar om, jag vet minst 2 som passar in :-D

Vad gör DU som du vet att du inte borde göra? Snälla hjälp mig att få mindre dåligt samvete ;-)

 

 

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *