5 saker som ger mig ångest – och hur jag botar det

Vissa saker är hopplöst ångestframkallande – vad går du igång på?

Här kommer fem av mina “favoriter” – och hur jag överlever dem!

 

1 ) Hemma hos reportage

Quote by Birkholm
Så här ser det aldrig ut hemma hos mig…

I alla dessa “hemma hos” reportage ser hemmen så fina ut och de som bor där verkar alltid så glada, nöjda och organiserade. För att jag inte ska få ångest letar jag “problem” :-)

– Jaha,  de har levt i renoveringsträsket i 2,5 år, åh vad skönt att slippa damm och att ta 100’000 beslut samtidigt som man jobbar heltid, ska ta hand om familj och en ständigt pressad relation (kan den vara annat efter 2,5 år av renovering?). Och de är fortfarande inte färdiga…

– Titta, en soffa av lastpallar, det som är såååå 2014 (ok – jag ville ha en men min man tvärvägrade).

– Alla de där urläckra loppisfynden luktar säkert illa.

– Hur kul är det att damma 3’000 stilleben/installationer?

 

2) Tangentbord som inte fungerar som jag vill

Foto: dhgate.com
Foto: dhgate.com

I vintras fick jag en Mac-dator. Den startar direkt när jag öppnar locket, den verkar aldrig behöva laddas och skärmen är skarp som en nyslipad kockkniv. Men den saknar delete-knappen.

Det är skit-irriterande för att tala klarspråk. Men eftersom fördelarna klart överväger får jag bita ihop. Öva, öva och öva är den tråkiga lösningen på detta problem. Lite (läs mycket) rödvin kan också hjälpa!

 

3) Att jag vill så mycket men är lat

Foto: freedigitalphotos.net/ sakhorn38
Foto: freedigitalphotos.net/ sakhorn38

Tror inte jag behöver förklara denna punkt – jag är övertygad om att jag inte är ensam om att vara lat. Vetskapen om jag inte är ensam gör det mycket enklare att hantera. Sen har jag hittat olika sätt att få mer gjort i kombination med självinsikt och prioriteringar – men dessa får ni läsa om i ett annat inlägg :-)

 

4) Att choklad slinker ner så fort och tar så god tid på sig att försvinna

Foto: freedigitalphoto.net / Ambro
Foto: freedigitalphoto.net / Ambro

Jag ser till att njuta ordentligt av den där enda chokladbiten (varför gör de 250-grams bitar?!). Sen glömmer jag den och tar en till vid behov. Sen förtränger jag den också.

Glömska är underskattat – jag ser fram emot att bli äldre så jag kan skylla på det oftare.

 

5) Pipfunktionen på tvättmaskinen

Foto: freedigitalphoto.net / Tuomas_Lehtinen
Foto: freedigitalphoto.net / Tuomas_Lehtinen

Ni vet det där oljudet som talar om att tvätten är klar. Det som är enda anledningen till att jag minns att jag stoppat in en tvätt.

Tvättmaskinen piper alltid när vi ska äta, mitt i mitt favoritprogram på tv eller andra viktigheter. Ett, två eller tre pip hade jag klarat av, men den j-kla maskinen slutar ju aldrig pipa?! Lösningen på detta ångestframkallande ljud är super-enkel: jag puttar på mannen som får stänga av maskinen. (Han avskyr ljudet mer än mig.)

 

Nu får ni ursäkta mig för nu är det en tvätt som måste hängas upp. Tyvärr ogillar jag blöt tvätt i maskinen mer än mannen så om jag inte ska hitta illaluktande tvätt där imorgon får jag sätta fart innan jag lyckats glömma den igen.

Vad ger dig ångest?

 

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *