5 tips för att “få till det” när man har små barn

20150529_fönster

Sex i en relation är som kittet i ett fönster. Dåligt kitt, eller inget kitt, gör att fönstret funkar dåligt och till slut kommer det gå sönder.

Hur ska man då få till ett fungerande sexliv när barnen är små och vardagen känns överväldigande? Sex hamnar inte särskilt högt på prioriteringen när du bär runt på ett barn 75% av din vakna tid. Man känner sig inte heller så sexig när man konstant luktar babykräk eller har bytt 8 krämiga bajsblöjor…

Här kommer 5 heta tips på hur ni kan få till det som småbarnsföräldrar:

1) Skaffa nya vanor 
Byt kvällssex mot morgonsex, eller eftermiddagssex, eller innan-middagen-sex, eller i-duschen-sex. Om du tänker efter så finns det någon tidpunkt som kan funka bättre än annars. Inte varje dag men iallafall någon gång per vecka.

2) Underbart är kort
Underskatta inte värdet av en snabbis.

3) Utnyttja tekniken
En läsplatta är en utmärkt barnvakt. Sätt på en kort film och du vet exakt hur lång tid ni har på er.

4) Avdramatisera det 
När man har sex sällan blir det som ett berg som växer för varje sexlös dag och plötsligt blir det ett oöverstigligt berg. Sex måste inte vara sensationellt varje gång – det är helt ok att ha raggsockar istället för sexiga underkläder om det är det som krävs.

5) Det handlar inte bara om sex
Sex i all ära men det handlar om närhet. Bygg upp en närhet genom att prata och röra ofta vid varandra. Krama varandra på riktigt minst en gång om dagen, tåflörta under köksbordet och sitt så nära i tv-soffan att ni kan röra varandra utan att resa er. Närhet som inte automatiskt leder till sex. Men det gör det lättare att ha sex när det väl gäller.

I slutändan måste man anstränga sig. Tillfället dyker inte upp av sig själv när det finns fler i familjen som kräver uppmärksamhet. Använd kalendern och boka in sex. Glid inte bara runt i urtvättade mysbyxor utan ta en dusch, borsta tänderna och ta fram snygg-mysbyxorna.

Vad är ditt bästa tips för att få till det? 

Jag har 3 grundregler för hur du får en relation att fungera – läs dem här

 

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *