Bloggvärlden är en skrämmande plats

 att_blogga_kaosco

 

Jag är kluven.

Å ena sidan vill jag blogga och å andra sidan skrämmer bloggvärlden mig. Ja, det är en annan värld, en virtuell värld med brillianta bloggare som får mig att skratta, gråta, tänka och ger mig inspiration i stora lass. Det är också en värld med en skev världsbild där ”normala” människor kan bete sig sanslöst illa. Bloggare som överskrider gränser för vad som är acceptabelt i den riktiga världen i jakten på läsare. Det är smutskastning, stöld av bilder och regelrätt mobbing – för vad? Kändiskapet?? Pengar???

Visste du att år 2012 lades det ut 17 miljoner blogginlägg av 400 000 personer¹ ?! Det är inte lätt att sticka ut i den mängden…

Läsare som är lika hemska som bloggarna – hatet och respektlösheten mot andra människor frodas i kommentarsfälten bakom anonymiteten.

Motsatsen är all kärlek och omtanke som finns i samma värld. En värld där bloggare lyfter varandra, ropar glada tillrop när det går bra och pushar när livet känns motigt. En värld där en ensam verklighet blir en virtuell oas med kärlek. En värld där man skapar galor för att okända människor ska få träffas IRL och få nya vänner. En helt fantastisk värld. 

Varför bloggar du / läser du bloggar?

Kram,
Puk

 

 

¹Källa: Twingly/Ajour

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *