Ett hjärta i kras och att ta ansvar för familjen

Af0sF2OS5S5gatqrKzVP_Silhoutte

Ibland känns det för j-vligt att lämna lill-fisen på förskolan.

Idag var en sådan dag.

Att lämna ifrån sig en varm kropp med armar som smyger runt halsen, att se de runda kinderna våta av tårar, att höra ”jag vill vara med DIG mamma”… Ja, då går mamma-hjärtat i kras. Då vill jag stoppa in min 4-åring under jackan, springa därifrån och bygga koja i soffan med min älskling resten av dagen. Då vill jag strunta i allt vad ansvar heter.

Visst hade jag kunnat sjukskriva mig en dag för att bygga koja i soffan – ingen dör om jag inte kommer till jobbet. Men det handlar inte bara om att ta ledigt en dag från jobbet för att hänga med min coola, roliga skrutt-unge som driver mig till vansinne med sina härliga egenheter.

Det handlar om att ta ansvar.

Att göra saker fast jag inte har lust – för jag har tagit på mig att göra det. Att visa min son att jag är någon som tar ansvar för honom, familjen och mina kära.

Precis som jag tar ansvar genom att skämma bort honom med pannkakor till lunch alldeles för ofta, läser godnattsaga fast klockan är lite för mycket, kramar honom så snart han kommer nära, ibland beställer pizza för hinna mysa tillsammans en stund till, ofta säger att jag alltid kommer älska honom oavsett vad som händer, beundrar hans teckningar som tog 3 sekunder att göra, lyssnar när han berättar oändliga historier, skrattar när han skämtar och glömmer poängen.

Samma ansvar som betyder att jag tjatar för att han ska borsta tänderna, tvingar honom att ta undan sin tallrik efter maten, att städa efter kojan i soffan, att säga tack & förlåt & snälla. Att lämna honom på förskolan trots tårarna på kinderna och hjärtat som går i tusen bitar…

/Puk

 

Bara för att förtydliga:

  • Vanligtvis springer skrutten in och hinner knappt säga hej då
  • Jag lämnar inte på förskolan när han är sjuk
  • Förskolan och pedagogerna är helt underbara
  • Jag hade varit världens sämsta hemma-mamma

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *