Geocaching – en familjehobby

20140730_140730-DSC_0022-2

Nu börjar sommaren och det är dags att återuppta ett av våra familjenöjen som sysselsatte oss en hel del förra sommaren och hösten. Nu ska vi utnyttja de ljusa kvällarna och njuta av att kunna vara utomhus!

Jag utmanar alla som läser detta att ladda ner denna app, eller ta fram GPS:en och genast planera ditt första äventyr!

När du sysslar med geocaching får du koordinater och ska sen hitta en behållare. Det är olika svårhetsgrad och storlek på cachen. När du har hittat den cache du letar efter får du skriva i en loggbok. Tillsammans med loggen finns ofta en liten present som du kan byta mot något annat. Oftast är det en liten symbolisk sak men barnen älskar det.

För min del är det ett underbart sätt att umgås och uppleva närområdet, lära barnen att läsa en karta och se deras glädje när de hittar skatten.

Ok, om sanningen ska fram så är det inte bara barnen som tycker det är kul När Ola och jag var i Budapest kunde vi inte låta bli att lägga lite tid på just geocaching – för det finns i stora delar av världen. Perfekt så här i semestertider!

Har du provat geocaching? Dela gärna med dig av dina åsikter, tips och goda råd här

20140705_140705-DSC_0144

About Jeanette Birkholm

Fotogalen mamma till två barn, som drömmer om ett liv på landet, men vet att hon alldeles för bekväm av sig för att egentligen gilla det. Är typen som sorterar bokhyllan och kalendern efter färg och gör to-do listor bara för att det är så kul att stryka över det man gjort när det är klart. Har alltid 1000 olika projekt på gång och mår bäst med en kamera i handen.

One thought on “Geocaching – en familjehobby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *