Gluten- och mjölkfri rabarberpaj

Lyckan är stor när de första rabarberna dyker upp och barnen kan nästan inte vänta tills vi ska baka.

Oskar är mjölkfri och Alices bästis är glutenintolerant så vi fick prova oss fram. Resultatet blev en succé som vi alla kunde njuta av.

20150516_DSC_6793 kopi

Du behöver
100 g smör (mjölkfritt)
3,5 dl havregryn (glutenfri)
1 dl farinsocker
5 dl skivade rabarber och äpplen
2 msk potatismjöl
1 dl ljus sirap
2 msk pärlsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader

Blanda havregryn och farinsocker i en skål. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna i havregrynen tills det blir en smulig deg.

Smörj en pajform, ca 24-26 cm i diameter. Skölj och skiva äpplen och rabarber. Lägg dem i formen och strö över potatismjölet.

Smula sedan havregrynsblandningen över och ringla sirapen över.

Avsluta med att strö pärlsocker överst.

20150516_DSC_6826

 

Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter tills den fått en fin färg och frukten har kokat ihop och blivit mjuk.

Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

20150516_DSC_6836

About Jeanette Birkholm

Fotogalen mamma till två barn, som drömmer om ett liv på landet, men vet att hon alldeles för bekväm av sig för att egentligen gilla det. Är typen som sorterar bokhyllan och kalendern efter färg och gör to-do listor bara för att det är så kul att stryka över det man gjort när det är klart. Har alltid 1000 olika projekt på gång och mår bäst med en kamera i handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *