Hänsyn och sånt

Kaos_vinterväg
När vägen är isgata slipper jag gärna köra!

 

Sen ett par månader tillbaka kan jag titulera mig ”pendlare”. Att åka kollektivt är ett ämne de flesta har en åsikt om, oavsett om de någonsin åkt med allmänna fördmedel eller inte.

Själv tycker jag fördelarna överväger nackdelarna – uppenbarligen, eftersom jag pendlar…

Men idag är det en sak jag vill ta upp: hänsyn och allmänt hyfs. När slutade vi hälsa busschauffören? På våra medpendlare? Ett litet leende, en nick eller ett enkelt tack är allt som behövs för att visa människorna omkring att de har ett värde.

Imorse satte sig en man av det robustare slaget bredvid mig på tåget. Det jag reagerade på var att denna man har på sig en jacka med fullproppade fickor – så jag sitter både lite väl nära en okänd man och jag får dessutom äran att ha hans jacka i knät. Vilket han inte ser för han upptagen med att spela candy crush. Jag kände mig inte särskilt värdefull just då.

Så till alla där ute, oavsett om ni pendlar eller inte, tack för att du ser din omgivning. Det är de små sakerna som gör att vi får en trevligare värld att leva i.

Vad är ditt vardagstips för att göra vårt samhälle lite trevligare?

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *