Hur du tömmer din inbox – varje vecka

inbox

Läste som alltid Puks inlägg med en blandning av glädje och nyfikenhet – men i detta inlägget om att organisera mindre träffade hon en öm punkt för jag har ungefär en triljon mappar. Visserligen hittar jag det mesta men det tar en hel del tid att arkivera allt – kanske inte det mest produktiva att lägga tiden på?

 

Nu försvinner alla mina mappar så jag får mer tid att ta hand om alla mina mejl – och de är många :-)
 
Hur du tömmer din inbox

Kategorisera 
Jag använder kategorier för att organisera  mina e-mejl – med färger för det funkar bäst för mig. Mina färgkategorier i Outlook:
kategori

 

Första gallringen
När jag får ett e-mejl använder jag 2 minuters regeln . Om den fortfarande kräver en action “flaggar” jag den jag samt sätter en påminnelse innan deadline.
outlook

 

Andra omgången
Om det är en uppgift som tar tid drar jag in e-mejlet i kalendern och bokar upp den tid jag tror behövs för att klara arbetsuppgiften. På detta vis försvinner inte e-mejlet i mängden och du får en jättefin färgglad kalender ;-)
Jag drar inte in alla mina “att fixa” mejl eftersom det ofta är mindre uppgifter jag ska ordna – dock har varje vecka en bokad tid för alla “att fixa”!Projekt
De e-mejl som tillhör ett projekt eller behöver kunna spåras av andra orsaker har jag i Onenote eller använder sökfunktionen i Outlook.

Att hantera projekt och Onenote kan jag berätta mer om en annan gång.  Ovanstående hjälper mig att hålla ordning i min inbox – varje vecka!
Vill du ha fler tips för att effektivisera och organisera ditt arbete/liv??? Läs mer här

About Jeanette Birkholm

Fotogalen mamma till två barn, som drömmer om ett liv på landet, men vet att hon alldeles för bekväm av sig för att egentligen gilla det. Är typen som sorterar bokhyllan och kalendern efter färg och gör to-do listor bara för att det är så kul att stryka över det man gjort när det är klart. Har alltid 1000 olika projekt på gång och mår bäst med en kamera i handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *