Kycklinglasagne – en måndagssuccé

Kycklinglasagne_KaosCo

Ibland blir det hur bra som helst!  Denna kycklinglasagne med färskost, tomat och spenat blev riktigt lyckad och kommer definitivt serveras igen. Den smakade ljuvligt och dessutom var den enkel att göra.

Kycklinglasagne

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 5 soltorkade tomater i små bitar
  • 200 g färskost, typ Philadelphia, med vitlök/örter
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk flytande kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 1/2 påse tinad bladspenat (= ca 200 g)
  • 1/2 tsk svartpeppar, ungefär
  • 1 paket färsk lasagne
  • riven ost

Gör så här

Strimla och dela kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen och blanda sedan ner soltorkade tomater, färskost, crème fraîche, krossade tomater, bladspenat (tinad – krama ur vätskan), fond, salt och peppar. Låt puttra ihop ca 15 min.

Lägg ihop lasagnen: först kycklingröran, sedan lasagne, kycklingröra, lasagne – överst breder du ut ett tunt lager sås från röran och toppar med riven ost.

In i ugnen ca 20-25 min i 225 grader. Använder du ej färsk lasagne får du ha det inne 5-10 min längre.

Servera med en enkel sallad – smaklig måltid!

 

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *