Organisera mer, eller mindre?! 3 saker du INTE ska sortera.

Foto: Copta
Foto: Copta

Jag älskar att sortera och organisera upp allt – men är det egentligen så effektivt? Visst är det lättare att hitta saker när allt har sin egen plats men hur mycket tid lägger du på att sortera?

Här är tre saker du egentligen INTE behöver sortera

Mailboxen

Hur ser din mailbox ut? Just nu håller jag på att o-organisera mitt mappsystem. Förr hade jag mappar till allt men hittade ändå inget… Nu flyttar jag allt som behöver sparas till en av två mappar: Saker jag måste besvara och Övrigt. Så snart jag besvarat så flyttar jag det till Övrigt. Självklart ligger mapparna under Arkiv så jag 1) Slipper oroa mig för att de ska försvinna av misstag 2) Bara behöver söka i en mapp

Strumpor

Varför ska du lägga tid på att sortera strumpor? Det tar inte så lång tid att hitta kompisen i lådan på morgonen. Hittar du aldrig rätt kanske du har för många strumpor?! Eller skaffa bara en sorts strumpor – alla i stl 39 är grå. Då behöver du aldrig bli irriterad på strumpmonstret som äter dina strumpor. Är ni flera i familjen kan ni ha var sin färg: svarta i stl 43, blå i stl 31 och gröna i stl 27.

Tidningar 

Nej, du behöver inte spara alla nummer sedan Allt om Mat från 2009. Eller inredningstidningar. Eller resetidningar. Trenderna ändras och det recept/vardagsrum/resmål som var supertrendigt för 5 år sedan är det inte längre. Släng direkt istället för att sortera ut gamla tidningar med jämna mellanrum. 

Om du trots allt vill ha kvar något så klipp ut det, eller ännu bättre – ta en bild och spara i en mapp på Pinterest.

 

Vad har du slutat organisera/sortera?

Jag har hunnit med mailboxen och slutat spara på tidningar. Men behovet att neurotiskt para ihop strumporna innan jag hänger dem på tork är en betydligt svårare ovana att bryta.

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

One thought on “Organisera mer, eller mindre?! 3 saker du INTE ska sortera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *