Pizzabullar till utflykten

Pizzabullar_20150607

Baka matiga pizzabullar och blir populär!

Enkla att göra och perfekt att ha i frysen. Smakar ljuvligt när de är ljumna – jag säger det nu så du är mentalt redo för att motstå viljan att äta alla direkt.

 

Ingredienser:

  • 2 dl kallt vatten
  • 1/2 paket jäst (25 g)
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk oliv- eller rapsolja

Topping: tomatsås, tärnad rökt skinka, riven ost. Självklart kan du välja vad som helt tex feta, ruccola och salami. Eller har du tacosås, ost och köttfärs kvar? Använd det!

Gör så här:

Smula ner jästen i vattnet och rör runt tills det är upplöst. Blanda ner salt och olja. Rör ner mjölet – degen är ganska lös. Knåda degen ordentligt tills den är smidig, gärna för hand. Låt jäsa ca 30 min.

Kavla ut degen likadant som när du gör kanelbullar dvs ganska tunt och i rektangelform.

Bred ut tomatsås, skinka och avsluta med ost. Eller vad du nu vill ha på :-) Rulla ihop, skär 2-3 cm breda bitar, lägg i stora muffinsformar. Det blir ca 10-12 bullar.

Avsluta med lite riven ost på toppen innan du sätter in plåten i mitten av ugnen på 250 grader 10-15 min.

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *