Rabarbersaft – ja tack!

Rabarbersaft_20150619

Ljuvligt rosa saft med härlig sommarkänsla. Denna saft häller jag i en låda och stoppar i frysen så att känslan håller i sig läääänge.

Det är enkelt att ta fram några några skedar saft och fylla på med vatten när du blir sugen. Himla praktiskt att saften även fungerar som is.

Denna saft går fort att göra och kräver få ingredienser.

 

Rabarbersaft, ca 2 liter

  • 1 kg rabarber
  • 1/2 citron, saften från
  • 7,5 dl vatten
  • 5 dl socker

Skär rabarbern i centimetertjocka bitar (skalet kan vara kvar) och lägg i en stor kastrull. Häll saften över rabarbern, fyll på med vatten. Koka upp och låt koka ca 15 min tills rabarbern har kokat sönder.

Sila genom en duk eller en saftsil. En billig silduk med hållare hittar du tex på Clas Ohlson.

När allt runnit igenom blandar du ner socker i saften och kokar upp igen. Häll upp på rena flaskor om du ska dricka saften inom några veckor eller lägg i en burk och stoppa i frysen.

Avnjut iskall :-)

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *