Ryssland lanserar “Safe Selfies”-kampanj efter flera dödsfall

Nej – det är inte 1:a april även om rubriken kan få dig att tro det. Det är sant: Ryssland har lanserat en kampanj som heter “Safe Selfies” för att varna folk om farorna med att ta vårdslösa och riskfyllda självporträtt i deras jakt på en unik selfie. En selfie är alltså ett självporträtt som ofta tas med mobiltelefonen.

Orsaken är att minst 10 har dött och upp emot 100 skadats i år i samband med att de tagit selfies i Ryssland. På ryska inrikesministeriets hemsida  hittar du kampanjen och exempel på vad som är farligt.

selfie_new1

Som du ser är det farligt för din hälsa att ta selfies när du är inom räckhåll för vilda djur, på tågspåret när det kommer tåg, när du poserar med ditt vapen och när du lutar dig ut fönstret samtidigt som du kör.

Tur att vi fick det klargjort!

Så ta det lugnt med selfiesarna – här kommer några exempel på hur du INTE ska göra:

 

Selfie

About Jeanette Birkholm

Fotogalen mamma till två barn, som drömmer om ett liv på landet, men vet att hon alldeles för bekväm av sig för att egentligen gilla det. Är typen som sorterar bokhyllan och kalendern efter färg och gör to-do listor bara för att det är så kul att stryka över det man gjort när det är klart. Har alltid 1000 olika projekt på gång och mår bäst med en kamera i handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *