Snabba stugbullar med filmjölk

Kaos_stugbullar

Det är helg och trots att du fick ett recept på en oemotståndlig ingefära-shot igår kommer här ytterligare ett recept.

Denna gång ett riktigt gott alternativ till scones, vilket mina barn av någon outgrundlig anledning inte gillar särskilt mycket. De fick även godkänt när vi delade stuga i fjällen, eller mer korrekt så gillade sju av åtta bullarna, vilket var gott betyg när det ingick 4 motvallsbarn i den panelen.

Godast nybakade men funkar förvånansvärt bra även dagen efter.

Ingredienser, ca 10 st

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl sirap
  • 3 dl (mellan)fil. Alla varianter av fil och yoghurt funkar men konsistensen kan skilja. En tunn lättfil kan du ta lite mindre av.

Så här gör du 

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt
  3. Rör ihop sirap och fil
  4. Arbeta ihop degen till en kladdig massa
  5. Rulla bullar (om du kan, det är kladdigt), eller ta skedar och klicka ut på bakplåtspapper på plåten.
  6. Doppa bullarna i rågmjöl, eller strö lite över.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 12 min

Tack Jennie A för receptet, det har blivit en favorit här hemma!

Hur förgyller du helgfrukosten? 

Ha en härlig helg och njut av en härligt lång frukost :-)

Kram Puk

 

 

 

About Puk

Älskar att skriva, min familj och att planera. Är nyfiken på det mesta och ibland irriterande positiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *